De Rocca van Garda

IMG_0823Volgens Trotter valt er in Garda niks te beleven. Dat is niet zo. Trotter dwaalt. Er is in Garda van alles te beleven. En dan heb ik het niet alleen over de heerlijke ijsjes in het winkeltje aan de Via Don Carlo Gnocchi, of de kiezelstranden, of de live muziek die ’s avonds wat sfeer brengt op de caféterrasjes, of de pedalo’s en motorbootje die je kan huren om een tochtje te maken op het water. Er is ook de Rocca, een flink uit de kluiten gewassen rots, die hoog oprijst boven de baai en Garda afscheidt van Bardolino en het platte, noordelijke deel van het meer. Ooit stond er een burcht op. De plaatselijke bevolking zocht er zijn heil in tijden van gevaar. Vandaag heeft de natuur zich terug meester gemaakt van de rots. Als er al iets ruist in het struikgewas, dan zijn het vrijende koppeltjes die hier de rust en eenzaamheid opzoeken. Of de vergezichten. Die zijn er grandioos. Van de renaissance-villa op de Punta Vigilio tot het schiereiland van Sirmione: je ziet het allemaal. Zelf hield ik aan de klimpartij in de blakende middagzon een bescheiden zonneslag over. Maar ik zeg u: de Rocca is het allemaal waard.

Zicht vanop Rocca i.d.r.v. Punta San Vigilio

~ door girardo op september 12, 2009.

6 Reacties to “De Rocca van Garda”

  1. blij van u terug te ‘zien’ en te lezen.
    grtj

  2. Een zonneslag als excuus om dagen aan een stuk op schaduwrijke terrasjes ijsjes te likken … Slim gevonden. Die moet ik onthouden.

    Welcome back in onze kille contreien 🙂

  3. Prachtig gekaderde foto. En inderdaad blij dat je weer verhaaltjes en foto’s gaat plaatsen!!

  4. Wij hebben onze vakantie ook aan het Garda-meer doorgebracht nl. in Malcesine. En ook wij spreken er nog met volle lof over. Trotter heeft inderdaad ongelijk.

  5. Ah, daar zat je dus. Hopelijk niet te veel vrijende koppeltjes moeten storen 😉

  6. ik dacht: toch maar even checken of die ‘girardo’ niet voorgoed van deze aardkloot is verdwenen… en weet je wat? al die tijd met zijn gat in de zetel aan het Garda-meer, sjonge toch.

Plaats een reactie